Elvebakken videregående skole

Olivia Høegh-Omdal Paulsen og Eline Loe Rønvik
Oslo
Winner of the 2014 Holbergprisen i skolen
Olivia Høegh-Omdal Paulsen og Eline Loe Rønvik ved Elvebakken videregående skole i Oslo vant Holbergprisen i skolen 2014.

Olivia Høegh-Omdal Paulsen og Eline Loe Rønvik ved Elvebakken vgs vant med prosjektet "Kven er ikke kven – kvenenes stillfarne kamp for anerkjennelse".

Temaet for denne solide og imponerende forskningsoppgaven anslås presist og tydelig innledningsvis. Gjennom en analyse av sentrale dokumenter som omhandler kvenenes situasjonen i Norge skal det undersøkes hvilke historiske hendelser som kan ha bidratt til usynliggjøringen av kvensk kultur. Prisen ble delt ut av Næringsminister Monica Mæland, og vinner av Holbergprisen 2014, Michael Cook, på Bergen Katedralskole onsdag den 4. juni kl. 10.30.

Sitat fra fagjuryen

«Den analytiske behandlingen av det historiske grunnlagsmaterialet er elegant formidlet gjennom et klart og godt språk – og konklusjonen er tankevekkende: ”Er det nødvendigvis noe galt i at en kultur forsvinner?” spør forfatterne til slutt i oppgaven. Men de minner også om at kulturer kan revitaliseres eller ”bygges opp igjen”. Dette prosjektet framstår i seg selv som et viktig bidrag til en slik revitaliserende bevissthet omkring kvensk kultur og historie.»

Andrepris til Langhaugen videregående skole

  
Luisa Van den Bergh (tv), Johanne F. Ullestad og Katrine Jakobsen fra Langhaugen vdg.skole ble nummer to i Holberg i skolen 2014, her sammen med Holbergprisvinner Michael Cook og næringsminister Monica Mæland. Foto Marit / Hommedal /Holbergprisen.

2. pris på kr. 10 000,- gikk til: Luisa Van den Bergh, Katrine Jakobsen og Johanne F. Ullestad ved Langhaugen videregående skole i Bergen for prosjektet: Livet med ”Gullbilletten”? Muligheter og utfordringer for unge voksne som kom alene til Norge som mindreårig.

Tredjepris til Bergen Katedralskole

Laura Aadland (tv) og Silje Rame  vdg.skole ble nummer tre i Holberg i skolen 2014, her sammen med Holbergprisvinner Michael Cook og næringsminister Monica Mæland.
Laura Aadland (tv) og Silje Rame vdg.skole ble nummer tre i Holberg i skolen 2014, her sammen med Holbergprisvinner Michael Cook og næringsminister Monica Mæland. Foto: Marit Hommedal / Scanpix / Holbergprisen

3. pris på kr. 5000,- gikk til Laura Aadland og Silje Rame ved Bergen Katedralskole for prosjektet: LEGO – en bremsekloss for likestillingen?

Lærerstipendet 2014


Fredrik Hasler fra Askim vdg.skole ble vinnerne av lærerprisen Holberg i skolen 2014, her sammen med Holbergprisvinner Michael Cook og næringsminister Monica Mæland.Foto: Marit Hommedal / Scanpix / Holbergprisen

Lærerstipendet 2014 på 15.000,- gikk til Fredrik Hasler fra Askim videregående skole for lærerrapporten om hvordan klassen hans arbeidet med Holbergprisen i skolen-prosjektene. Juryen har enstemmig konkludert med at prisen i år skal tildeles Fredrik Hasler som underviser i kommunikasjon og kultur ved Askim videregående skole. Rapporten han har levert er personlig og engasjerende skrevet, sier fagjuryen. Holbergprisen i skolen deler hvert år ut et lærerstipend for det beste innsendte pedagogiske undervisningsopplegget.